Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Rivierenwijk Utrecht

ingang kantoor Lister locatie Rivierenwijk

Lister Rivierenwijk begeleidt mensen met ernstige psychiatrische problematiek, soms met een forensische achtergrond. Met de juiste, intensieve ondersteuning van Lister, leiden zij een relatief zelfstandig leven.

Begeleiding van Lister Rivierenwijk

Lister Rivierenwijk ondersteunt heel praktisch bij het aanleren van vaardigheden in het dagelijks leven. De begeleiding is op maat. Dat betekent dat we samen met de cliënt kijken wat er nodig is om te kunnen werken aan herstel.

Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider. Die ondersteunt de cliënt, samen met een team van woonondersteuners. Als cliënt maak je je eigen begeleidingsplan, samen met je persoonlijk begeleider. In dat plan staan de doelen waaraan je gaat werken. Bijvoorbeeld als het gaat om wonen, dagbesteding, financiën & administratie, sociale contacten en gezondheid.

De locatie biedt groepswoningen, eenpersoonsappartementen en HAT’jes (woningen die je deelt met z’n tweeën) . Begeleiders zijn dagelijks aanwezig van 07.30 uur tot de tijd die ’s avonds nodig is Daarna is er de ANW dienst voor dringende zaken.

Specialisatie      

Lister Rivierenwijk biedt ook begeleiding aan cliënten met een forensische achtergrond. Daarbij werken we intensief samen met de Dr. H. van der Hoeven Stichting.

Dagbesteding

Begeleiding op maat gaat ook over dagbesteding. Samen met de cliënt zoeken begeleiders díe dagbesteding die het beste aansluit bij de mogelijkheden, de wensen en de woonomgeving van de cliënt. Zinvol bezig zijn, zoveel mogelijk in het bestaande netwerk, dat is het doel. Zie bijvoorbeeld de activiteit muziekgroep.

Samenwerkingspartners              

Om cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen bij hun herstel, werkt de locatie samen met diverse partners. Voorbeelden zijn andere Lister-locaties zoals De Boerderij en Hoograven, ENIK Recovery College, het FACT en de Dr. Van der Hoeven Stichting.

Werkgebied      

Lister Rivierenwijk is actief in de gehele wijk Rivierenwijk in Utrecht.

Lister Rivierenwijk
Waalstraat 1
3522 SB Utrecht
T (030) 271 03 54
Bereikbaarheidstelefoon: (06) 294 302 91
rivierenwijk@lister.nl

 

Lister Rivierenwijk Utrecht logo 9292ov
Lister Rivierenwijk Utrecht
Waalstraat 1
3522 SB
(030) 271 03 54

Direct contact met Lister Rivierenwijk Utrecht