Spring naar content
Terug naar alle locaties

Lister Leidsche Rijn Oost Rijnsche Maan

Lister locatie Leidsche Rijn Oost, team Rijnsche Maan, kantoor buitenzijde

Lister Leidsche Rijn Oost team Rijnsche Maan biedt begeleiding aan mensen met Autisme eventueel in combinatie met psychiatrische-  en/of verslavingsproblematiek in de leeftijdscategorie vanaf 18 jaar (m/v). Dit gebeurt in appartementen van Lister (beschermd wonen/verblijf). Ook wordt Ambulante Individuele Ondersteuning aan cliënten in de thuissituatie geboden in Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern.

Bekijk onze vacature Herstelcoach

Begeleiding door Lister Rijnsche Maan

Team Rijnsche Maan biedt individuele herstelondersteunende begeleiding aan cliënten waarbij Autisme op de voorgrond staat. De volgende levensgebieden kunnen daarbij aan de orde komen:

  • Wonen, huishouden, voeding en hygiëne
  • Werk, activering en maatschappelijke participatie
  • Sociale contacten en naastbetrokkenen
  • Financiën en administratie
  • Lichamelijke gezondheid, beweging, zelfzorg, voeding
  • Geestelijke gezondheid en weerbaarheid, psycho-educatie
  • Middelengebruik, medicatie
  • Zingeving, drijfveren, wensen en hoop
  • Relaties, intimiteit en seksualiteit
  • Zelfhulp, cursussen, trainingen, herstelgroepen, ervaringsdeskundigheid

De intensiteit van de begeleiding hangt af van de zorgbehoefte en kan variëren van twee keer per week tot meerdere keren per dag. Ook de duur van het verblijf is maatwerk. Elke cliënt heeft een persoonlijk begeleider die zorgt voor een methodische begeleiding waardoor de cliënt zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. De gezamenlijk opgestelde doelen staan beschreven in een begeleidingsplan. De doelen zijn ontwikkelingsgericht en werken toe naar zoveel mogelijk zelfstandigheid.

Specialisatie

Team Rijnsche Maan is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met autisme. Lees voor meer informatie: begeleiding van Lister voor mensen met autisme.

Beschermd wonen/verblijf

Rijnsche Maan is een 24-uurslocatie. Overdag en ’s avonds is er altijd begeleiding aanwezig. Tijdens de nachtelijke uren is er een slaapwacht. Op de locatie is er ruimte voor 34 cliënten. Het team heeft de beschikking over 30 appartementen geclusterd aan de Parkzichtlaan en 4 appartementen aan de Kandinskystraat. De meeste appartementen hebben een woonkamer met keukenblok en een aparte slaapkamer en badkamer. Op de begane grond zijn eenkamerappartementen. Er bevindt zich een gemeenschappelijke tuin achter de achterzijde op de Parkzichtlaan. Op de begane grond bevinden zich een inloopruimte voor de cliënten en een kantoor/slaapwachtruimte. Op de locatie worden geregeld activiteiten georganiseerd op het gebied van sport, koken, tuinonderhoud en wijkgerichte activiteiten.

Werk en dagbesteding

Lister  Rijnsche Maan hecht veel waarde aan een zinvolle invulling van de dag. Een trajectbegeleider begeleidt de cliënten naar (vrijwilligers)werk, activiteiten of dagbesteding. De wensen en mogelijkheden van de cliënt zijn hierbij uitgangspunt.

Netwerk

Het netwerk van de cliënt, vrienden, familie en andere mensen in de nabijheid, wordt zo veel mogelijk betrokken bij de ondersteuning van de cliënt. Er wordt ook gebruik gemaakt van vrijwilligers die op verschillende levensgebieden ondersteuning kunnen bieden..

Samenwerkingspartners

Bij de aanvang van beschermd wonen/verblijf heeft het onze voorkeur dat er een behandelaar betrokken is. Belangrijk is om begeleiding en behandeling goed op elkaar af te stemmen. Belangrijke ketenpartners zijn: Altrecht autisme team (Nieuwegein), Altrecht Fact, Arkin, Jellinek) het Buurtteam en het gezondheidscentrum in de wijk.

Locatie

Locatie Leidsche Rijn is gelegen in de wijk Leidsche Rijn. Dit nieuwe deel van Utrecht is sterk in ontwikkeling. Voorzieningen als winkels, medische zorg, sportaccommodaties en een buurthuis zijn aanwezig en worden nog verder ontwikkeld. Station Utrecht Terwijde is op loopafstand en ook per bus is de locatie goed bereikbaar.

Team Rijnsche Maan BW
Kandinskystraat 55
3544 NW Utrecht
T (030) 879 62 58
E rijnschemaan@lister.nl

 

Lister Leidsche Rijn Oost Rijnsche Maan logo 9292ov
Lister Leidsche Rijn Oost Rijnsche Maan
Kandinskystraat 55
3544 NW
(030) 879 62 58

Direct contact met Lister Leidsche Rijn Oost Rijnsche Maan