Spring naar content
Terug naar alle locaties

IntoLife

IntoLife

Een veilige plek om te wonen

IntoLife biedt een veilige en inspirerende woongemeenschap met krachtgerichte begeleiding voor (aankomende) studenten met een eetstoornis. Het team is 24/7 te bereiken voor ondersteuning. Je wordt geholpen om in twee jaar tijd een leven op te bouwen waar jij blij van wordt. Studeren, op jezelf wonen en herstellen: het kan.

Tussen de stad en de Uithof in

Tussen het hartje centrum van Utrecht en de Uithof wordt het nieuwe studentencomplex ‘Sequoia’ gebouwd. IntoLife krijgt hier een eigen vleugel met tien studio’s. Iedere student heeft een eigen voordeur van een zelfstandige studio van ongeveer 21m2 met een klein keukenblok en een eigen badkamer. Daarnaast is er ook een gezamenlijke woonkeuken.

 

Herstel is het doel

Studenten hebben bewust gekozen voor herstel en om hier dagelijks naar te handelen. Hierin ondersteunen de studenten elkaar. Tegelijkertijd helpen de mentoren en herstelcoaches hier ook bij. Dit biedt de basis voor een veilige community waarin mensen elkaar omhoog helpen en motiveren.  

Gelijkwaardigheid is de sleutel

De ondersteuning wordt vormgegeven op basis van co-creatie waarbij studenten en teamleden gezamenlijk opereren vanuit verschillende commissies, zoals een commissie ‘groepssfeer’, ‘empowerment’, kamporganisatie’, maar ook een ‘feestcommissie’. Dit draagt bij aan een gelijkwaardige relatie tussen bewoner en herstelcoach, maar ook in de community. De inzet van ervaringsdeskundigheid, de wekelijkse huisavond en de gezamenlijke kampen zorgen ervoor dat dit verder wordt versterkt.

 

Meer informatie en wonen bij IntoLife

Kijk op de website van IntoLife.

IntoLife logo 9292ov
IntoLife
Burgemeester Fockema Andreaeplein 45