Social living

Wat houdt het in?

Social living is ‘huisvesting-plus’. Op dit moment wonen vijftien studenten in het recovery college van de Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht. Zij volgen uiteenlopende studies. De studenten huren een kamer en verrichten daarnaast verschillende hand- en spandiensten. Zo zorgen we samen met de vrijwilligers ervoor dat het college draaiende wordt gehouden. Verschillende studenten helpen bijvoorbeeld een handje mee in het sociaal trefpunt of bij communicatiewerkzaamheden. Enik is een inspirerende omgeving, waarin studenten de vrijheid krijgen om hun eigen ideeën in te brengen. Op die manier dragen zij een steentje bij aan het succes van het recovery college.

Meerwaarde

Het bijzondere van dit project is dat jongeren worden samen gebracht met mensen die herstellende zijn van diverse kwetsbaarheden. Op die manier wordt het herstel bevorderd en krijgen studenten de kans om zich maatschappelijk in te zetten en zich persoonlijk te ontwikkelen.

De woningen

In het recovery college zijn drie ‘studentenhuizen’ gevestigd bestaande uit vijf kamers per ‘huis’. De kamers zijn 18m2 en beschikken over een wastafel. Elk huis heeft een keuken met een grote leefruimte. Voor mannen en vrouwen zijn de toiletten en douches per huis gescheiden.

Aanmeldingsprocedure

De aanmeldprocedure verliep via de website van de SSH. Enik nam vervolgens contact op voor een intakegesprek en bezichtiging.
Inmiddels zijn alle kamers in gebruik genomen. Mocht er weer een plaatsje vrij komen, dan wordt dit via deze website en de SSH gecommuniceerd.