Spring naar content

Geld in eigen hand

Als u zelfstandig woont is het belangrijk dat u met geld kunt omgaan. Hiervoor moet u niet alleen kunnen rekenen, maar ook bijvoorbeeld uw administratie kunnen organiseren en overzicht houden. Lang niet iedereen gaat dat gemakkelijk af. Daarom kunt u als cliënt van Lister een training volgen om uw geld meer zelf te gaan beheren.

Iets voor u?

De training ‘Geld in eigen hand’ is bedoeld voor Lister-cliënten die:

  • van een beschermde woonvorm naar begeleid zelfstandig wonen gaan en zelf hun financiën gaan beheren;
  • onder beschermingsbewind staan en willen uitstromen; of
  • zelfstandig wonen en ambulante begeleiding hebben. U volgt de training (deels) samen met uw begeleider, zodat die u na de training als dat nodig is gericht kan coachen bij het beheren van uw geld.

NB: Deze training is niet voor u bedoeld als u al hulp krijgt van Stadsgeldbeheer.

Wat leert u?

De training geeft u meer inzicht en zelfstandigheid bij het beheren van uw geld. Ook kan de training helpen bij het invullen van de vragen over financiën en administratie uit uw begeleidingsplan. Afhankelijk van uw behoeften besteedt de training aandacht aan:

–          post ordenen;
–          budgetteren en begroten;
–          bezuinigen;
–          verzekeringen;
–          weerstaan van verleidingen

Wie traint u?

De training wordt gegeven door Natasja Vis, adviseur financiën voor cliënten bij Lister en vindt plaats op het Centraal Bureau van Lister.

Data en tijd training

Maandag 19 september, 26 september en 3 oktober 2016. De vierde en laatste bijeenkomst wordt gepland in samenspraak met clienten en hun begeleiders. Deze zal namelijk samen met de begeleiders worden gedaan.

Zo werkt het

Voordat de training start krijgt u samen met uw begeleider een intakegesprek met de docent. Dit is om te kijken wat u lastig vindt aan het beheren van uw geld, zodat de training zo nodig hierop kan worden afgestemd.

De training beslaat vier dagdelen van anderhalf uur. Aan de training kunnen minimaal zes en maximaal acht mensen deelnemen. Het laatste dagdeel is samen met uw begeleider.

U krijgt een trainingsmap met informatie en oefeningen. Bij 100% aanwezigheid krijgt u aan het eind van de training een certificaat.

Interesse?

Wilt u meer weten over de training of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op via de mail: trainingen@lister.nl of met Natasja Vis (030-236 1078).

Aanmelden kan onder vermelding van:

–       de training die u wilt volgen
–       uw naam
–       adres
–       telefoonnummer
–       e-mail
–       locatie waar u cliënt bent
–       de naam en het telefoonnummer van uw begeleider

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.