Familiecoaching

Familie heeft soms ook ondersteuning nodig. Een ernstige psychiatrische aandoening heeft vaak een grote impact. Op de cliënt zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. 

Natuurlijk staat het herstel van jouw familielid of naaste voorop. Maar je moet zelf ook op de been blijven. Dat is belangrijk. Voor jou. En zodat je jouw naaste kunt helpen. Familiecoaching kan hierbij ondersteunen.

Wat is familiecoaching?

De familiecoachgesprekken zijn voor:

Hoe zetten we familiecoaching in gang?

We plannen een gesprek op een Listerlocatie. Bij het gesprek zijn een familie-ervaringsdeskundige en/of een familiecoach van Lister aanwezig. 

Wat is het verschil tussen een familie-ervaringsdeskundige en een familiecoach?

Een familie-ervaringsdeskundige is iemand die zelf veel ervaring heeft met een ernstige psychiatrische aandoening in het gezin. Met deze ervaring helpen zij als coach. 

De familiecoach is een begeleider van Lister. De familiecoach werkt nooit in het team dat jouw familielid of naaste begeleidt. 

Hebben de familie-ervaringsdeskundige en een familiecoach toegang tot het dossier van mijn naaste?

De familiecoach en de familie-ervaringsdeskundige krijgen geen toegang tot het dossier van jouw naaste. Zij gaan dus af op jouw verhaal. 

Op deze manier zijn zij volledig onafhankelijk en onbevooroordeeld. De gesprekken vinden zo vaak plaats als jij nodig hebt. De gesprekken zijn gratis.

Hoe kan ik familiecoaching aanvragen? 

U kunt familiecoaching aanvragen door een mail te sturen naar:

Meer informatie staat in de flyer Familiecoaching. Bekijk hem hieronder:

Flyer – FamiliecoachingDownloaden