Spring naar content

Diverse functies bij wijkhuis De Steeg

Wijkhuis De Steeg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies

Werken en werk hebben is van meerwaarde voor iedereen. Een doel hebben in je leven, nieuwe rollen eigen maken, je talenten ontdekken en ontplooien. Een collega zijn, als gelijkwaardig worden gezien, het zijn ervaringen die niet iedereen meer heeft of kent. Wijkhuis De Steeg, een sociale onderneming,  biedt mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt mogelijkheden en kansen.

Er zijn steeds meer mensen die verplicht worden deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Veel van deze mensen hebben geen of weinig ervaring of hebben lang geen werk gehad. Veel mensen met een Wajong bijvoorbeeld worden opnieuw gekeurd en raken (deels) hun Wajong kwijt en moeten werk zoeken. Door de crisis en de zwakke economische groei van de laatste jaren zijn er minder banen. Om in aanmerking te komen voor een baan is ervaring en kennis nodig. Voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben is het hierdoor nog moeilijker geworden om deel te nemen aan het arbeidsproces. Om deze afstand te verkleinen biedt Wijkhuis De Steeg ondersteuning bij het leren of verder ontwikkelen van arbeidsvaardigheden. Wijkhuis De Steeg biedt een werkplek waar mensen in een veilige omgeving vaardigheden kunnen ontwikkelen om vervolgens de volgende stap te kunnen maken: vrijwilligerswerk, een vakopleiding of een betaalde baan elders.

Wijkhuis De Steeg Nieuwegein voorzijde hoofdingang en terras met tafels en stoelen

Doelgroep van Wijkhuis De Steeg

Alle mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben waarbij het niet zelfstandig lukt om deel te nemen aan het arbeidsproces, kunnen een leer- en werktraject volgen binnen Wijkhuis De Steeg in Nieuwegein. De mensen worden begeleid om arbeidsvaardigheden op te doen door middel van individuele trajecten aan de hand van het zelf ontwikkeld fasemodel.

Mensen die hier werken komen grotendeels uit Nieuwegein. Inwoners uit de omgeving van Nieuwegein met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen ook gebruikmaken van de leer en werktrajecten. Voor alle trajecten geldt dat er een vorm van financiering moet zijn. Denk hierbij aan vergoeding vanuit WIL, UWV of een beschikking van het Sociaal Team.

Wijkhuis De Steeg Nieuwegein lunchroom tafels met stoelen en een bar

Vrijwilligers

Er werken bij Wijkhuis De Steeg gemiddeld zo’n 40 vrijwilligers. Doordat mensen doorstromen naar een betaalde baan of een opleiding zijn we regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Vind je het leuk om achter de bar te staan, in de keuken te werken of gaat je interesse meer uit naar het organiseren van activiteiten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ook als je liever wat meer achter de schermen werkt, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Op het gebied van PR, schoonmaakwerk en (financiële)administratie zijn er ook regelmatig vacatures.

Voordelen

Vrijwilligerswerk is leuk, geeft je voldoening, je kunt jezelf ontplooien en je leert nieuwe mensen kennen. Bij De Steeg zijn er ook nog wat leuke extra’s:

● Kom je buiten werktijd gezellig wat drinken dan krijg je 50% korting
● Mogelijkheid tot het volgen van gratis trainingen (sommige verplicht i.v.m. horecawetgeving)
● Je ontvangt een onkostenvergoeding

Heb je interesse te komen werken bij De Steeg, kijk dan eens bij onze vacatures (kopje ‘over ons’ en dan ‘vacatures’). Wil je eerst kennismaken met Wijkhuis De Steeg, maak dan gebruik van onze rondleiding die iedere dinsdag tussen 10.00 en 10.30 uur gegeven wordt. Mail of bel voor meer informatie naar: info@wijkhuisdesteeg.nl of 030-606111.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.