Spring naar content

De Wenck

Gebouw De Wenck voor

Lister kan aan de slag met beheer en uitvoering van het nieuwe ontmoetingscentrum in Nieuwegein. Op 5 februari 2015 was de officiële opening door wethouder Hans Adriani en Ralph de Vries, gedeputeerde van de Provincie Utrecht samen met bewoner Rob Kamerling.

De ruimte is voor wijkbewoners en vrijwilligers om elkaar te ontmoeten, leuke dingen te doen en gezamenlijk activiteiten te ontplooien. Hans Adriani: “Hier wonen veel oudere bewoners, zij voelen zich thuis. De ontmoetingsruimte zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Dit is de nieuwe manier waarop we het met elkaar samen blijven leven vormgeven.”

Activiteiten

De Wenck ligt in het hart van de vier torenflats aan het Wenckebachplantsoen. Hij is spiksplinternieuw en van alle gemakken voorzien. Er staan twee grote ovens voor maaltijden en er is een bar waar koffie, thee en licht alcoholische dranken geschonken worden. Directeur Margaret Zeeman van Jutphaas Wonen: “De ontmoetingsruimte is de kroon op de grote renovatie van de vier torenflats. Ik wil de bewoners bedanken voor hun geduld”. In de ruimte staan al diverse activiteiten op de planning, zoals gym, koken, creativiteit en de koffieochtenden van de bewonerscommissie. Ook gebruiken lokale verenigingen de ruimte voor bijeenkomsten. Wijkbewoners kunnen de ruimte huren voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

de wenck van binnen, eetzaal 4

Zelfstandig beheer

De wens voor een ontmoetingsruimte komt van de bewoners. Het initiatief voor ontwerp en bouw is van Jutphaas Wonen. De gemeente Nieuwegein heeft subsidie verleend voor de bouw en de exploitatie, vanuit een bijdrage van de provincie Utrecht. Het is bedoeld om een sfeervolle en gezellig plek te creëren voor onderlinge ontmoeting en om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Lister neemt in het begin het beheer en de uitvoering op zich, met als uiteindelijk doel om het zelfstandig te laten runnen door de gebruikers ervan. Cliënten van Lister doen in de ontmoetingsruimte als vrijwilliger werkervaring op.

de wenck van binnen, keuken 2

Meer informatie

Informatie over De Wenck is te vinden via dewenck@lister.nl of telefoonnummer 030 74 366 87. Het adres is Wenckebachplantsoen 85a, 3431 TC Nieuwegein.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.