Spring naar content

De Wenck

De ruimte is voor wijkbewoners en vrijwilligers om elkaar te ontmoeten, leuke dingen te doen en gezamenlijk activiteiten te ontplooien. Hans Adriani: “Hier wonen veel oudere bewoners, zij voelen zich thuis. De ontmoetingsruimte zorgt ervoor dat mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten. Dit is de nieuwe manier waarop we het met elkaar samen blijven leven vormgeven.”

Activiteiten

De Wenck ligt in het hart van de vier torenflats aan het Wenckebachplantsoen. Hij is spiksplinternieuw en van alle gemakken voorzien. Er staan twee grote ovens voor maaltijden en er is een bar waar koffie, thee en licht alcoholische dranken geschonken worden. Directeur Margaret Zeeman van Jutphaas Wonen: “De ontmoetingsruimte is de kroon op de grote renovatie van de vier torenflats. Ik wil de bewoners bedanken voor hun geduld”. In de ruimte staan al diverse activiteiten op de planning, zoals gym, koken, creativiteit en de koffieochtenden van de bewonerscommissie. Ook gebruiken lokale verenigingen de ruimte voor bijeenkomsten. Wijkbewoners kunnen de ruimte huren voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

Zelfstandig beheer

De wens voor een ontmoetingsruimte komt van de bewoners. Het initiatief voor ontwerp en bouw is van Jutphaas Wonen. De gemeente Nieuwegein heeft subsidie verleend voor de bouw en de exploitatie, vanuit een bijdrage van de provincie Utrecht. Het is bedoeld om een sfeervolle en gezellig plek te creëren voor onderlinge ontmoeting en om de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Lister neemt in het begin het beheer en de uitvoering op zich, met als uiteindelijk doel om het zelfstandig te laten runnen door de gebruikers ervan. Cliënten van Lister doen in de ontmoetingsruimte als vrijwilliger werkervaring op.

Wie

Voor iedereen die tijd en zin heeft in vrijwilligerswerk.

Contactpersoon

Frans Beuger
M (06) 523 052 52.

Kosten en indicatie

Geen indicatie nodig.

Meer informatie

Informatie over De Wenck is te vinden op de site.
T 030 74 366 87
Wenckebachplantsoen 85a
3431 TC Nieuwegein

Voor informatie over de vacatures kijk op deze link.

de wenck Nieuwegein van binnen eetzaal 2

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.