Spring naar content

Enik Recovery College

Enik Recovery College

Enik Recovery College is een herstelacademie voor mensen die ervaring hebben met ontwrichting door een psychische aandoening of verslaving. Enik wordt voor 100% gerund door mensen met gelijksoortige ervaring – lotgenoten of peers’. Het Recovery College biedt ruimte voor ontmoeting en leren op basis van peer support zonder tussenkomst van ggz-hulpverleners. Men leert van elkaar, inspireert elkaar en steunt elkaar door het onderling uitwisselen van ervaringen.

Het programma biedt een aantal erkende hersteltrainingen, zoals de WRAP-training (Wellness Recovery Action Plan) en de HOP-training (Honest, Open & Proud). Verder zijn er werkgroepen rond bijvoorbeeld Verslaving, Stemmen horen en Eenzaamheid. Maar je kunt ook aan je herstel werken door bijvoorbeeld het schrijven van je eigen verhaal of via mindfulness, theater of yoga.
Werkgroepen en trainingen worden gegeven in groepen van circa 10 deelnemers. De trainingen zijn vooral gericht op het bevorderen van zelfhulp en persoonlijk herstel, waarbij iedereen kan kiezen wat het beste bij hem of haar past.

Ga voor meer informatie naar de website van Enik.  Of volg Enik Recovery College op Facebook